Až do neděle sleva 20 % na všechny letadélka FLY-POP při zadání kódu: denletectvi.

Proč se VYLENOVÉ DESKY vyrábí v deskách a ne v návinech?

Odpověď je jednoduchá a obsah velice podstatný pro kvalitu materiálu. Výroba PE pěn a EVA pěn se řeší několika způsoby.

Jeden ze způsobu je výroba extruzí. V podstatě jde o vytlačování plastu, kde molekulové řetězce se rozpínají do jednoho směru (směr výtlaku). Těsně před vyústění z vytlačovací hlavy se do materiálu foukne plyn, který vytvoří bublinu v materiálu. Tím dojde k napěnění. Ovšem, tyto pěny jsou křehké a dají se jak vyšlapat, tak i lehce roztrhat. Nejznámějším typem je materiál Miralon.

Potom se jedná o výrobu podobného charakteru, kde se přidávají do materiálu přísady, jako jsou síťovadla, která materiál zpevní. Ovšem stále se jedná o technologii, která vytlačí materiál jedním směrem a tudíž zpevnění je pouze jednosměrné. V praxi tyto pěny lze roztrhnout pouze ve směru vytlačení. Druhá strana trhání je už obtížná.

Třetí způsob, který používá naše firma ve výrobě materiálu VYLEN® je, že se materiál nevytlačuje, ale probíhá napěnění ve všech směrech rozpínání. Tudíž dosáhneme síťování v celé konstrukci materiálu. Díky tomuto procesu a vysokému tlaku, můžeme docílit vysoké pevnosti a odolnosti materiálu VYLEN®. Takto zpevněný materiál se již nikdy nevyšlape a nelze jej snadno roztrhnout. Bohužel tento proces neumožňuje vyrobit materiál v návinu, ale i přesto můžeme dávat materiálu nesčetné množství variant. Například umíme ovlivňovat objemovou hmotnost, tuhost, barevnost i vkládat příměsi, například pro snížení hořlavosti materiálu. 

 material VYLEN_pěnové desky